Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Кошманівська сільська рада» (код ЄДРПОУ: 21047595) був реорганізований і увійшов до складу Машівської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування

26 квітня

     26 квітня назавжди залишиться в серцях людей днем скорботи і пам’яті, днем невгамовного болю та застереження.


   Для  кошманян стали вже звичними звуки українських мелодій, що линуть селом,  щороку 26 квітня. Майорять жовто-блакитні стяги, горять пурпуром тюльпани на клумбах, а до центру села, де розміщений пам’ятний знак «Жертвам Чорнобиля» сходяться мешканці села,  щоб вшанувати тих,  хто врятував нас, усіх живущих на цій землі, від страшного і невидимого ворога, який ми нарекли «мирним атомом».

      Тут окремою групою  стоять задумливі чоловіки з похиленими головами, - кошманівські ліквідатори на ЧАЕС. До них приєдналася купка жіночок з букетами квітів. Це вдови тих «чорнобильців» яких вже немає серед нас. Звучить Державний гімн і сільський голова Лідія Василівна Бережна відкриває мітинг-шанування в честь тих, хто пішов на боротьбу за життя проти атомного монстра. 
      Виступи учасників мітингу, покладання квітів до пам’ятного знаку, слова вдячності і підтримки – все як завжди в ці дні,  але з більшою гіркотою і сумом, бо з кожним роком наших мужніх «чорнобильців» , на жаль,  стає все менше. 
      В межах програми «Турбота»  депутати сільської ради підтримали виділення допомоги в  розмірі  1000 тисячі гривень кожному ліквідатору аварії на ЧАЕС, а також вдовам . Кошти були вручені сільським головою безпосередньо на мітингу. Тема збереження довкілля, екологічні  проблеми сьогодення були висвітлені у виступі шкільної агітбригади після закінчення мітингу. Виступ був цікавим і змістовним, жителі села вдячні учням школи за цікаву тему, артистизм і оптимізм.

Завідувачка сільською  бібліотекою                  А.А.Кравченко.

О Боже, Боже, поможи.

Дай хворим ліки, кволим силу,

Надію всім, хто уцілів

І спокій тим, хто ліг в могилу.

                                                                   Б. Брін

 

 

« повернутися до списку новин


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua

Логін: *

Пароль: *