Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Кошманівська сільська рада» (код ЄДРПОУ: 21047595) був реорганізований і увійшов до складу Машівської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування

ПАМ’ЯТАЙМО ЧОРНОБИЛЬСЬКИЙ КВІТЕНЬ

         Щороку квітень нагадує всім нам про катастрофу світового масштабу – Чорнобильську аварію, яка відбулася 32 роки тому назад, коли в наше життя увійшло слово з гірким присмаком нечуваної біди – “Чорнобиль”. Ця чорна дата означає одну з найтяжчих трагедій в історії українського народу.
      26 квітня 2018 року відбулася  хвилююча подія у селі Кошманівці Машівського району Полтавської області біля пам’ятного знаку жертвам Чорнобильської катастрофи – мітинг по вшануванню 32-х роковин цієї страшної трагедії, в якому взяли участь  ліквідатори аварії на ЧАЕС, вдови ліквідаторів аварії, громадськість сільської ради, учнівство.

 Проводили мітинг Кошманівська сільська рада на чолі з сільським головою  Лідією Бережною, спільно з  колективом  Кошманівського сільського Будинку культури  (директор Ігор Тарасовський), та  педагогічно-учнівським колективом Кошманівського НВК (директор Володимир Моцаренко).
       Звертаючись до присутніх, Лідія Бережна підкреслила особливу велич подвигу всіх учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, які в екстремальних умовах вступали в боротьбу з атомною трагедією, висловила  глибоку вдячність мужнім учасникам ліквідації, тим, хто нині з нами і  є гідним прикладом для підростаючого покоління: 
«Минають роки після найстрашнішої в світовій історії техногенної катастрофи, але в серцях людей досі звучить відлуння тих трагічних подій. Ми ніколи не забудемо про самопожертву героїв-ліквідаторів, які ціною власного життя та здоров’я, без вагань та роздумів, усвідомлюючи всю складність ситуації, ступили назустріч неприборкуваному смертоносному лиху, щоб зберегти життя мільйонів людей не лише у нашій державі, а й на всій планеті». 

  

  Була висловлена велика вдячність від громади Кошманівської сільської ради нашим односельцям-ліквідатор амаварії на Чорнобильській АЕС, які не задумуючись, залишили свої домівки, і стали на захист людства, за їх відда-ність і мужність, за їх чоловічий героїчний вчинок, який зберіг мільйони життів:

  Івану Борщу, Миколі Довгалю, Анатолію Капустіну, Віктору Маслаку,  Михайлу Блищику, Анатолію Гайдару, Михайлу Гупалу,  Вячеславу  Жогалю,  Миколі Жолонці, Миколі Зібарову, Миколі Кравченку, Сергію Коваленку, Віктору Коліснику, Євгенію Мелещуку, Василю Неценку, Григорію Неценку,  Олексію Потітію, Григорію Пінчуку, Юрію Павленку, Андрію Панченку, Миколі Тарасовському,  Євгенію Філінському, а також чорнобильцям, які  призивались не  з  території нашої сільської ради, та  присутні на святі: Миколі Кошелю та Михайлу Лайку.

      Вшановували   і  вдів ліквідаторів. Відповідно до програми  Кошманівської сільської ради на 2018 рік «Турбота», затвердженої  позачерговою 32-ою  сесією Кошманівської сільсь-кої ради сьомого скликання від  21.12.2017  року, було виплачено одноразову грошову допомогу до 32-ої річниці трагедії на Чорнобильській АЕС  учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС та вдовам  померлих громадян із числа ліквідаторів по 1 тис.грн. та вручено квіти.

       Із нестихаючим болем у серцях згадали тих, хто поклав свої життя у боротьбі з ядерною смертю і висловили   глибоку вдячність та повагу за їх героїзм та самовідданість. Підірване здоров’я  далося взнаки і вже немає серед нас: Анатолія Назаренка, Анатолія Нестеренка, Анатолія Бурдіна, Анатолія Кармазіна, Василя Цепковського, Володимира Бережного, Євгена Бідного, Євгена Тарасовського, Миколи Анцупова, Петра Павлюченка. Було вшановано світлу пам’ять односельчан хвилиною мовчання. Відбулось покладання квітів  до  пам’ятного знаку ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС.
Всі присутні  з хвилюванням в серці заслухали віршований монтаж  учнів Кошманівського НВК.

     По завершенні заходу очільник Кошманівської громади Лідія Бережна та голова ради ветеранів  Галина Домніч побажали всім ліквідаторам аварії на ЧАЕС, вдовам ліквідаторів, всім присутнім  міцного здоров’я, терпіння, щастя і великої удачі, щирої поваги від людей, щоб у родинах панували мир, любов і злагода. Хай залишиться у минулому й ніколи не повториться жах Чорнобильської катастрофи. А пам’ять про ті події навчить нас цінувати мир, спокій і процвітання. «Не забуваймо минулого заради нашогомайбутнього!»

« повернутися до списку новин


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua

Логін: *

Пароль: *